Elazığ'da 28 Şubat Paneli Düzenledi: Demokrasi Tarihimizin Utanç Günü

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği ve Elazığ Belediyesi işbirliğinde 'Demokrasi Tarihimizin Utanç Günü 28 Şubat Postmodern Darbe' konulu panel düzenlendi…

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği ve Elazığ Belediyesi iş birliğinde 28 Şubat'ın yıl dönümü dolayısıyla 'Demokrasi Tarihimizin Utanç Günü 28 Şubat Postmodern Darbe' konulu panel düzenlendi.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilciliği, Elazığ Belediyesi işbirliğiyle 28 Şubat'ın 28. yılı anısına önemli bir panel düzenledi.

'Demokrasi Tarihimizin Utanç Günü: 28 Şubat Postmodern Darbe' başlığı altında gerçekleşen etkinlik, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Panelde, 28 Şubat sürecinin Türkiye'ye etkileri ve yaşanan mağduriyetler üzerine derinlemesine tartışmalar yapıldı.
Düzenlenen panele Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

BAHŞİ: ÜLKEYİ BÜTÜN YÖNLERİ İLE ONLARCA YIL GERİYE GÖTÜRDÜ
Panelin açılış konuşmasını yapan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, postmodern darbenin amacının inancı ve inançlı vatandaşları tümüyle kamusal alandan dışlamak olduğunu kaydetti.

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi: '28 Şubatın amacı toplumsal değerleri insanı ve inancı tümüyle ve sonsuza dek kamusal alandan kovmaktı. Milletin iradesini baskılamaya yönelik hukuk ahlak ve akıl dışı uygulamalar ülkeyi bütün yönleri ile onlarca yıl geriye götürdü. Öğrencilerden kamu görevlilerine sivil toplum örgütlerinden siyaset kurumlarına herkes buradan nasibini aldı.' Dedi.
GÖK: YANLIŞLARI SORGULAYABİLECEK BİR POZİSYONA GELDİK
Panelde söz alan 28 Şubat mağdurlarından Avukat İbrahim Gök, dönemin aktörlerinin zihinlerde nasıl yer ettiğini ve Türkiye'nin siyasi geçmişinde yanlış insanların ön plana çıkartıldığını ifade etti. Gök, 'Türkiye'de yıllarca haklı olanlar susturulmuş, yanlış kişiler ise büyütülmüştür. Bugün, nihayetinde bu yanlışları sorgulama noktasına geldik.' dedi.
Avukat İbrahim Gök: '28 Şubat süreci hafızalarda o dönemin aktörleri zihinlerde canlanmıştır. Bazılarına rahmet bazılarına da iyi ki ölmüş denildi. Rahmet okunan insanlar gerçekten hak davası dediğimiz bizim milli ve manevi değerlerimize uygun davalardan bahsediyorum. O insanlara karşı biraz evvel dualarımızı gönderdik. Süleyman Demirel'i izlediniz herkesin babası olduğunu iddia eden ama bir türlü babalık bu memlekete hissettirmeyen, ölülerin arkasından konuşulmaz ama bazı gerçekleri de belirtmemiz lazım çünkü malum Türkiye'de yıllarca bize cüceleri büyük insan büyük insanları da cüce olarak gösteren bir anlayış vardı. Bu gün elhamdülillah geldiğimiz nokta itibari ile sistemi, yanlışları sorgulayabilecek bir pozisyona geldik.' Dedi.

BEKTAŞ: GELECEK NESİLLER ADINA KAYIT ALTINA ALINMASI ADINA BOYNUMUZUN BORCUDUR
Panelde söz alan 28 Şubat mağduru Öğretmen Güllü Bektaş, dönemin mağduriyetlerinin gençler tarafından yeterince bilinmediğini belirterek,

'Gençler, 28 Şubat'ın etkilerini anlamakta zorluk çekiyorlar. O dönemin acılarını yaşayamayan yeni nesil, 28 Şubat'ı tam olarak kavrayamıyor,' dedi. Bektaş, genç nesillerin 28 Şubat'ın tarihteki yeri ve mağdurlarının yaşadığı sıkıntılar hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerektiğine dikkat çekti.
Bektaş, '2015 yılında görevime başladığımda, öğrencilerime başörtüsünden dolayı işinden edilen, eğitim hakkı engellenen insanlar hakkında bilgi vermek zorunda kaldım. Ancak 28 Şubat'ın ne anlama geldiğini anlamaları çok zordu.' dedi. Bektaş, 28 Şubat'ın bugünkü gençler arasında unutulmaya başladığını ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.
KAYADURMUŞ: ÇOK SORUNLAR YAŞADIK AİLECEK
Panelin bir diğer katılımcısı 28 Şubat mağduru Mehmet Hanifi Kayadurmuş, 28 Şubat'ın kendisi ve ailesi üzerinde büyük etkiler yarattığını anlattı. Kayadurmuş, 1997 yılında görevden alındığını ve o dönemde yaşadığı travmaları katılımcılarla paylaştı. '…

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme