Elazığ Malatya ve Bingöl'e Önemli Proje
Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon projesi'nin Elazığ, Malatya ve Bingöl'ü kapsadığını söyleyen Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 'Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde Bingöl kısmen Genç ilçesi, Elazığ'ın Ağın, Keban, Baskil, Sivrice ve Maden ilçelerini, Fırat'a bakan havzayı özellikle planlıyoruz.' dedi.
Murat Nehri ve Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Tanıtımı kapsamında, Malatya Kongre Kültür Merkezi Konferans Salonunda "Misyon Toplantısı" düzenlendi.
Murat Nehri ve Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Tanıtımı toplantısında konuşan Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, kaynakların iyileştirilmesine yönelik ağaçlandırma, toprak muhafaza, mera ıslah çalışmaları ve gelirleri arttırmak için başlatılan projede yer almanın mutluluk verici olduğunu söyledi.
MUTLULUK VERİCİ
Projenin Fırat Nehri ve kırsalında yaşayan vatandaşlara yönelik olduğunu belirten Çetiner, "Birlikte burada değerlendirme yaparak nasip olursa 2024 yılında fizibilite çalışmalarını, 2025 yılında da inşallah kazmayı vurarak tabii kaynakların iyileştirilmesine yönelik ağaçlandırma, toprak muhafaza, mera ıslah çalışmaları ve gelirleri arttırmak için de üst bölgede yaşayan mahalli halkın hayat refah düzeyini, standardını yükseltmek için başlatılmış olan bir projede yer almak, sizlerle beraber olmak gerçekten mutluluk verici. 2013’de ve 2022’de de son bulan Murat Nehri havzası, rehabilitasyon projesinde de de yer almış biri olarak Bingöl, Muş ve Elazığ illerinde IFAD heyetiyle, Birleşmiş Milletler Tarımsal Kalkınma Fonu ve hükümetimiz arasında 7 yıl süren bir ikaz anlaşması, borç verme anlaşması imzalanmış iki yılda uzatılmış toplam dokuz yıl çalışıldı. Burada bizimle beraber ekip halinde çalışan hem orman mühendisi olan arkadaşlarımız, üniversitedeki temsilcilerimiz, oda ve ziraat oda birlik başkanlarımız bunlarla beraber 9 yıl güzel bir şekilde çalışmış olduk" dedi
AKÇADAĞ VE DOĞANŞEHİR EN ÇOK DEPREMDE DE MALUM ZARAR GÖRDÜ
Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon projesinin bitişine değinen Çetiner, "En son Elazığ'da 2022 yılında Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi Bey'in katılımlarıyla da Murat Nehri havzası rehabilitasyon projesini kapanışını yapmış olduk. Orada sektör buluşmalarında Sayın Valimize özellikle Sayın Bakanımızdan bitti Murat gelsin Fırat, şeklinde ve açılmış olan bir dövizde o da bugün inşallah cevabını bulmuş olacak. Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Elazığ ,Orman Bölge Müdürlüğü ile Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarında icra edilecek inşallah. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nde Bingöl kısmen Genç ilçesi, Elazığ'ın Ağın, Keban, Baskil, Sivrice ve Maden ilçelerini, Fırat’a bakan havzayı özellikle planlıyoruz. Yine hakeza Malatya'da da kuzeydeki ilçelerden ta Pütürge'ye kadar ,bu arada Akçadağ ve Doğanşehir en çok depremde de malum zarar gördü. Hasar gördü. Bu ilçelerimizde ciddi manada tabii kaynak iyileştirilmesi ve hayat standardını, refah düzeyini yükseltmek için vatandaşlarımıza dokunacağız" açıklamalarını yaptı.