Kapsül Kontraksiyonlara Dikkat!

Türkiye'nin her yerinde kadınların sıkça kullandığı bir yöntem olan göğüs büyütme operasyonlarına ilişkin Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İhsan Okur, açıklamalarda bulundu.

Okur, yaptığı açıklamada meme kanseri nedeniyle memesi alınan kadınlardan bazıları için silikon ile o eksikliğinde giderildiğini belirterek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Meme silikonu memeleri büyütmenin en etkili yöntemidir. Meme büyütmede bir çift silikon meme arkasına veya göğüs kası altına konarak istenilen hacim sağlanır” diyen Okur açıklamasında şunları kaydetti:

“AMELİYAT SONRASI KAPSÜL KONTRAKSİYONLARA DİKKAT”

 “Meme kanseri nedeniyle memesi alınan kadınlardan bazıları silikon ile büyütme için uygun adaylardır. Silikon ameliyatından sonra yara bakımı ve pansumanlar ilk 2 hafta devam eder. Bundan sonra ameliyat izlerinin güzel olması için silikon bazlı veya soğan ekstresi bazlı iz kremleri kullanılabilir. Ameliyattan sonra silikonları iç tarafa ve aşağıya bastırarak yapılan masaj pek çok doktor tarafından önerilmektedir. Ameliyat sonrası sorunlardan birisi kapsül kontraksiyonudur.”

“SİLİKONUYLA İLGİLİ SIKINTILARI OLAN DOKTORA BAŞVURMALIDIR”

 “Meme silikonu etrafında vücut bağ dokusundan ince bir kapsül oluşturur. Bu normal bir durumdur. Ancak bazen kapsül kalınlaşır ve silikonu sıkar. Hastada ağrı ve silikon sertleşmesi gibi şikayetler oluşur. Bu tür şikayeti olanlar ameliyatı yapan doktorlarına başvurarak muayene olmalıdır. Bazı hafif durumlarda takip ve ilaçlar etkili olurken bazen hastanın tekrar ameliyata alınması hatta silikonların çıkarılması gerekebilir.”

“SİLİKONLARIN DIŞ KISMI YIRTILABİLİR”

“Uzun yıllardır vücutta duran silikonların dış kısmı yırtılabilir. Silikon protezlerin dış kısmı sert silikon, iç kısmı jel silikondan yapılmıştır. Dış kabuğun yırtılması durumunda jel silikon dışarı çıkar ve çoğunlukla vücudun oluşturduğu kapsülün içinde kalır. Ağrı, silikonlu memenin küçülmesi gibi şikayetler görülebilir. Yırtılma ultrason veya MR tetkikleri ile görüntülenebilir. Bu duruma doktor silikonu çıkarır veya yenisi ile değiştirir. 10-15 yıldan uzun zamandır mevcut silikon protezler hasta tarafından istenirse değiştirilebilirler” dedi.

Mavi Haber Merkezi

Bakmadan Geçme