Ahmet Paki Kaymaz

ALT YAPI VE BELEDİYE MECLİS ÜYESİ

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar, en son yaşamış olduğumuz şiddetli yağmurlar şehrimizin altyapı probleminin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

Şahin Şerifoğulları bir önceki başkanlık döneminde bütün riskleri alarak şehrin altyapısını güncelleme kararı almıştı. 

Bugün ki kur itibari ile yaklaşık 3 milyar TL maliyeti olan altyapı yenilenmesinin tam zamanında ve yerinde bir karar olduğunu, iklim değişikliklerinin şehrimize yansıması sonucunda net bir şekilde görmüş olduk.

Altyapı çalışmalarının henüz daha tamamlanmadığı bu süreçte, şiddetli yağışların şehrimizde ne kadar kötü sonuçlara sebebiyet verdiğine de hep birlikte şahitlik etmiş olduk.

Şahin Şerifoğulları Elazığ’ın altyapısını yenileme kararı verdiğinde bizler sonuna kadar kendisini destekleyeceğimizi kalın puntolarla köşelerimizden beyan etmiştik.

Bu süreçte alt yapı ile alakalı yaşanan sorunlar, altyapı çalışmalarından dolayı köstebek yuvasına dönmüş olan yollar v.s. bu hususlarda

Şerifoğulları’nı asla eleştirmedik.

Bilakis sonuna kadar destek olduk.

Yaşanan şiddetli yağışlar sonrası görmüş olduğumuz altyapı probleminden kaynaklı utanç verici manzaraları sinemize çekerek, şehrimizdeki altyapı probleminin sonuçlanmasını bekliyoruz.

Altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra bu manzaralara tekrar şahitlik etmeyeceğimizi düşünüyorum.

Eğer altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra da bu rezil manzaralar ile karşılaşırsak Şerifoğulları’nı en ağır şekilde eleştiren de bizler oluruz.

Havaya giden 3 milyar TL’nin hesabını da Şerifoğulları bu millete veremez.
                                                                         

*****

Kıymetli dostlar, düzenli okurlarımız geçen hafta yazmış olduğumuz köşe yazımızı çok iyi hatırlayacaklardır.
Yine de hava şartlarından dolayı hatırlamayanlarınız için geçen haftaki köşe yazımızı sizlere özetle hatırlatalım. 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş’in görevinden alınmadığını, genel merkez tarafından temayül ile il başkanlığı seçimine gitme kararı alındığını köşemizde sizlerle paylaşmıştık. Bu temayül seçiminde Ömer Ateş isminin çıkması durumunda il başkanlığına devam edebileceğini de köşemizde belirtmiştik.

Her ne hikmetse Elazığ basınında “Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ömer Ateş görevinden alındı” diye manşetler atılmıştı.

Daha sonra Ömer Ateş ile ortaklığı olan Yeniden Refah Partisi 5. Sıra Belediye Meclis Üyesi Haluk Sertkaya sosyal medyasından, daha 2 ay önce üye olduğu ve piyangodan belediye meclis üyesi olduğu çiçeği burnunda partisini ağır bir şekilde eleştirerek “Yazıklar olsun” demişti.

Dostu ve ortağı olan Ömer Ateş için vefa gösteren Haluk Sertkaya’ya bizlerde köşemizden Yeniden Refah Partisi’nden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini, doğru ve etik davranışın bu olacağını yazmıştık.

Ve beklemeye geçmiştik.

Haluk Sertkaya’nın bizlerle bu konuyu görüşme talebini geri çevirmemiş ve gazetemizde bir araya gelme kararı almıştık. Yalnız misafirleri olduğu için daha sonra geleceğini bizlere söylemişti.

Şimdi de Ömer Ateş’in akrabası ve aynı zamanda Yeniden Refah Partisi 1. Sıra Belediye Meclis Üyesi olan Yusuf Kenan Ateş,

Haluk Sertkaya ile aynı vefa örneğini gösterdi.

Amaaa bir farkla!

Yusuf Kenan Ateş Yeniden Refah Partisi’nden istifa etti.

Buraya kadar no sıkıntı!

Yalnız Yeniden Refah Partisi belediye meclis üyeliğinden istifa etmedi.

Yeniden Refah Partisi davasına gönül verenlerin oylarıyla belediye meclis üyesi olan Yusuf Kenan Ateş’in belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesi doğru olandır.

Sizleri oraya oy vererek taşıyan Yeniden Refah Partisi’ne gönül verenler belediye meclisinde partilerini temsil edin diye sizlere oy verdiler.

Nasıl ki Ömer Ateş’e yapılanları etik bulmuyor ve Yeniden Refah Partisi’nden istifa ediyorsanız, ait olmadığınız partinin oyları ile belediye meclis üyeliği yapmanızda etik olmayacaktır.

Haluk Sertkaya ve Yusuf Kenan Ateş’in hem partilerinden hem de belediye meclis üyeliklerinden istifa etmeleri etik davranma şekillerinin doğruluğunun tescillenmesi için elzemdir.

Aksi takdirde bizler onları belediye meclis üyesi olarak kaldıkları sürece köşemizde eleştirmeye devam edeceğiz.

Etik ve asil davranış sergileyenleri başka parti saflarında belediye meclis üyesi olarak görürsek eğer, o zaman…

Yazarın Diğer Yazıları