Ahmet Paki Kaymaz

DOLU DOLU GÜNDEM!

Ahmet Paki Kaymaz

Bu hafta gündeme kısa kısa dokunuşlar yapacağız.

Valla etliye de karışacağız, sütlüye de…

Altta kalanın canı çıksın.

Birinci gündemimiz FİLİSTİN.

Dualarımız tabi ki Filistin’le beraber. Rabbim muzaffer etsin inşallah.

İsrail, Gazze’ye bombalar yağdırıyor, Cumhurbaşkanımızdan “one minute” demesini beklerken kilise açılışına katılması ve her iki tarafa da itidal çağrısında bulunması bizleri ziyadesi ile üzmüştür. 

Bülent Arınç’ın “Biz Filistin’e gıda yardımı yapıyoruz. Filistin neyine güvenerek İsrail’e bomba yağdırıyor” demesini de şiddetle kınıyoruz.

**********

AK Parti’de beklenen kongre nihayet gerçekleşti. Kimi siyasilerin hesapları tuttu, kimilerinin ise tutmadı. Kimileri ise afalladı, yani hesaplar karıştı.

İsterseniz gelin yapılan hesapları ve sonuçlarını masaya yatıralım!

Belediye başkanlık adaylığı için bu kongreyi pusuya yatarak bekleyen siyasilerimizin çoğunun hesabı tutmadı diye düşünüyorum. Ahmet Kaya’nın  “yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe” dizelerindeki gibi bir psikolojiye büründüler.

Biraz daha detaya girersek eğer, volume yükselecek gibime geliyor. Biliyorum, sizlerin de beklediği tam olarak bu.

Başta AK Parti MKYK asil üyesi olan Ömer Serdar ve yedek üye olan Mücahit Yanılmaz’ı tebrik ediyorum.  Ayrıca AK Parti teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevine tekrar getirilen Metin Bulut’a da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.

Şimdi hesaplar neden tam olarak tutmadı ona gelelim.

Metin Bulut’un Ak Parti’deki teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcılığı görevinde kalması Şahin Şerifoğulları’nın dualarından biriydi. Çünkü Metin Bulut ile Şahin Şerifoğulları’nın arası gayet iyi diye biliniyor.

Ancak Şahin Şerifoğulları ile Ak Parti yeni MKYK üyesi Mücahit Yanılmaz’ın arası az değil, çok kötü. Mücahit Yanılmaz’ın AK Parti genel merkezindeki gücü biliniyor, MKYK üyesi olması da gücüne güç kattı.

Bakalım bu etkenler Şahin Şerioğulları’nın yeniden başkan adayı olmasında ne kadar etkili olacak?

Metin Bulut’un yeniden teşkilatlardan sorumlu başkan yardımcısı olmasının Ramazan Gürgöze’nin de hoşuna gittiğini zannetmiyorum.

Kartlar yeniden dağıtılacak anlaşılan.

Tabi şunu diyebilirsiniz; “Metin Bulut ne kadar etkili ki?” Bunu zaman gösterecek dostlar.

Haydar Evliyaoğlu’na açıkça destek veren Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın İstanbul teşkilatındaki çalışma arkadaşları kongrede görev alamamışlar diye konuşuluyor. Bakalım Mahmut

Rıdvan Nazırlı’nın gücü Haydar Evliyaoğlu’nu belediye başkan adayı yapmaya yetecek mi?

***********

Villa Kent Projesinin Elazığ Belediye Meclisi’nde geçmesi için oy kullanan MHP Belediye Meclis Üyeleri, meclis toplantısında Villa Kent’in zemin etüd raporlarına göre yapılmadığını, yapıları tabuta benzeterek anlattılar. Yok Grobeton 10 cm olacakmış, yok 20 cm olacakmış diye mecliste sesler yükseldi. Bence MHP Belediye Meclis üyeleri daha somut veriler bulmalılar. İzlediğimiz görüntülerde ki tartışmalar pek tatmin edici değil.

**********

Kıymetli dostum Erkan Mahmat, Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın Haydar Evliyaoğlu’na belediye başkan adaylığı için vermiş olduğu destekten sonra sosyal medyasından “Taraf olan bertafar olur, taraf olmamak lazım” demişti. Ben de kıymetli dostuma şu suali sormak isterim. Genel seçimlerde Şahin Şerifoğulları taraf olduğu zaman neden böyle bir yazı yazmadın!

**********

Şahin Şerifoğulları 4.5 yılda yaptıklarını anlatmakla bitiremedi, biz dinlerken yorulduk. Pandemi ve depremlere rağmen… 

Bu kadar icraata rağmen Elazığ’daki AK Partili üst yöneticilerden Şahin Şerifoğulları’nın gerekli desteği görememesi de AK Parti’de ki dava anlayışının nasıl ayak oyunlarına evirildiğinin net bir göstergesi. Bu ayak oyunları devam ederse, AK Parti’nin belediye seçimlerini kazanması çok zor görünüyor.

Yazarın Diğer Yazıları