Ahmet Paki Kaymaz

YAKIŞIK ALMADI ÖMER BAŞKAN

Ahmet Paki Kaymaz

Kıymetli dostlar bu hafta konumuz, Yeniden Refah Partisi il başkanı Sayın Ömer Ateş’in sözde görevinden alınması…

Neden sözde diyorum?

Çünkü görevden alınma yok, il başkanlığı için temayül ile yeni bir seçim var. Yani mevcut başkan ve yönetimi temayül oylaması sonucunda en fazla oyu alarak görevine devam da edebilir.

Ancak bu haber Elazığ basınında “İl başkanı görevinden alındı” diye manşetleri süsledi.

Ömer Ateş ise, partisini ağır bir şekilde eleştiren “Hiçbir başarı cezasız kalmaz” ana temasıyla basına bildiri gönderdi.

Bu hafta bu konuyu biraz detaylı ele alacağız ve Ömer Ateş’in bu açıklamasının neden yakışık almadığını da sizlere izah edeceğiz.

Mevzunun baş aktörü Ömer Ateş olunca kuracağım cümleleri özenle seçeceğim. Çünkü Ömer Ateş benim için çok ama çok kıymetli bir insan. Onu kırmayı asla istemem.

Ancak siz kıymetli okurlarımız karakterimizi az çok biliyorsunuzdur.

Eğer bu mesleği icra ediyorsam, haksız olan babam da olsa, kendime saygımı yitirmemek için köşemde eleştirimi yaparım.

Ömer Ateş il başkanı olarak göreve yeni başladığında yapmış olduğumuz ilk sohbette “Benim sağlık problemlerim var, başkanlığı kısa bir süre için yapacağım” demişti. Yaşına ve sağlık problemlerine istinaden göstermiş olduğu gayretten dolayı her zaman kendisini takdir etmişimdir.

İl başkanı olduğu süre içerisinde yaptıklarına veya yapamadıklarına istinaden başarılı ve başarısızlık kavramı göreceli bir kavram olduğu için bu konuyu bir tarafa bırakıyorum ama emeğine sonsuz saygı duyuyorum.

Gelelim sözde görevden alınma hikâyesine…

İkindi vakti saat 4 gibi Ömer Ateş Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi tarafından aranıyor.

İl başkanlığı için temayül yapılacağı kendisine bildiriliyor ve hazırlıklara başlanılması için il yönetiminin organize edilmesi isteniyor.

Dikkatinizi çekerim ikindi vakti saat 4 de Ömer Ateş aranıyor.

Ömer Ateş il yönetimine bu konuyu haber veriyor mu?

Sonra akşam meçhul şahıslar tarafından basına “Ömer Ateş il başkanlığı görevinden alındı” diye haber servis ediliyor. 

Bazı kişiler Ömer Ateş’in görevden alınmasını basından öğrendiğini söylüyor. Bunu Ömer Ateş de dâhil olmak üzere kim söylüyorsa kuyruklu YALAN!

Kimse kusura bakmasın, yalanın binası olmaz.

Yani olayın aslı astarı bundan ibaret.

Şimdi herkes yorumunu yukarıda anlattıklarımdan hiza alarak yapabilir. 

Ömer Ateş “Hiçbir başarı cezasız kalmaz” ana temalı basın bildirisinde 3 defa başarı ödülü aldığını söyleyerek partisinin teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısına suçlayıcı gönderme yapıyor.

Öyle ki Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın bilgisi ve onayı olmadan temayül yapılamayacağını çok iyi bilen Ömer Ateş, olayı şahsileştirerek Fatih Erbakan’ın otoritesini sorgulamış, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısını suçlayarak topu taca atmıştır.

Siyasetin içerisindeki herkes çok iyi bilir ki, seçimlerin akabinde partilerin genel başkanları tüm il teşkilatlarını temsilen il başkanına, oy artırdığı için başarı belgesi verirler. Yani bu başarı belgesi sadece Ömer Ateş’in şahsına münhasır verilmiş bir belge değil, il teşkilatlarının tamamına verilmiş bir belgedir.

Yaptığımız araştırmalara göre, Bingöl, Muş gibi birçok il başkanına da bu başarı belgeleri verilmiş ve onlara da il başkanlığı seçimi için temayül hazırlıklarına başlanması söylenmiştir.

Yani, Yeniden Refah Partisi’ndeki il başkanı seçim temayülü sadece Elazığ ve Ömer Ateş için değil, diğer illerde de bu uygulamaya gidilmiştir. 

Ömer Ateş’in bu meseleyi şahsileştirerek sadece kendisine özel bir durummuş gibi Elazığ basınına, partisini yıpratan bülten göndermesi de açıkçası yakışık almamıştır.

Şahsım olarak, ömrünü davasına adamış bir insan olan Ömer Ateş’in nefsine zor gelen bu durum karşısında dik duruş sergilemesini beklerdim. Dava anlayışının ne anlama geldiğini, nasıl fedakârlıklar yapılacağını en iyi bilenlerden biri olan Ömer Ateş’in nefsine yenik düşmesi açıkçası bende hayal kırıklığı oluşturdu.

Yeniden Refah Partisi’nin bir önceki dönem İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Elazığ’da en iyi muhalefet yapan il başkanı olduğu halde görevinden alınmıştı. Av. Erhun Karakuş partisini yıpratacak bir cümle kurmadığı gibi gönüllü olarak yerel seçimlerde Ömer Ateş’in yönetiminde SKM başkanı olarak görev yaptı, gurur yapmadı.

Yaşı itibari ile Ömer Ateş’in oğlu yaşında ki Erhun Karakuş partisi için bu duruşu sergilerken, bizler Ömer Ateş’den açıkçası daha fazlasını beklerdik.

Bu konuyla alakalı bir hususa daha değinmeden geçemeyeceğim.

Yeniden Refah Partisi’nden belediye meclis üyesi olan Haluk Sertkaya…

Haluk Sertkaya, Ömer Ateş ile ticari ortaklığı olan, Elazığ’ın bilinen ticaret erbaplarından…

Kendileri seçimden bir ay evvel Yeniden Refah Partisi’ne katılım sağlamış, partide herhangi bir emeği ve geçmişi olmadığı halde Ömer

Ateş’in il başkanı olması hasebiyle belediye meclis üyesi olarak aday gösterilmişti.

Bir ay evveline kadar Yeniden Refah Partisi’nde hiçbir tevellütü bulunmayan Haluk Sertkaya yapılan yerel seçimler sonunda Elazığ belediye meclis üyesi olmuştu.

Buraya kadar hiçbir sıkıntı yok.

Ömer Ateş’in sözde il başkanlığından alınmasından sonra Haluk Sertkaya dostu ve ortağı olan Ömer Ateş için asil bir duruş sergileyerek sosyal medya da şöyle bir açıklama yaptı. “Üç gün önce başarı belgesi ver, seçimde 7. olmuş il başkanını görevden al. Bu mu feraset, böylemi iktidara yürüyeceksiniz. Yazıklar olsun…”

Dostu ve ortağı için bu yazıyı paylaşan Haluk Sertkaya’dan aynı asil duruşu sergileyerek Yeniden Refah Partisi’nden ve belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesini bekliyoruz. 

Sadece Yeniden Refah Partisi’nden istifa etmesini değil, belediye meclis üyeliğinden de istifa etmesini bekliyoruz.

Diğer şekilde asil duruşuna zarar vermiş olur.

Sayın Haluk Sertkaya, bekliyoruz!…

Yazarın Diğer Yazıları