Cahit Zirgüleli

TÜRKİYE'DE HER ŞEY OLURSUNUZ

Cahit Zirgüleli

AK Parti nihayet belde adaylarını açıkladı. Tabir caizse yer yerinden oynadı, kartlar yeniden dağıtıldı, gömülen savaş baltaları gömüldüğü yerden çıkarıldı.

Daha düne kadar “dava”, “kutlu yol”, “lider”, “reis” sözleriyle süslenen iddialı açıklamalar yerini, “ihanet”, “bana güvenenlerin ısrarı”, “ilçenin veya beldenin hakkını koruma” sözlerine bıraktı.

Bu iddialı söylemlerin dünden bugüne yüz seksen derecelik değişimi ilgi çekici ama şaşırtıcı değil. Çünkü bizim sadece siyasetçilerimiz ilkesiz değil, o siyasetçiye oy veren halkımız da ilkesiz!.. 

Her durum ve şartta siyasetçiyi kabul, onun söylediklerinin hesabını sormama bu topraklarda uzun zamandır devam eden bir seçmen tavrı. Ve ne yazık ki bu tavır son yirmi yıldır iyice kurumsallaştı. İnsanlar siyasetçileri ne söylemleri ne de eylemleri nedeniyle cezalandırıyor. Tabir caizse herkesin yanına yaptığı kâr kalıyor, herkes halinden memnun. 

Sadece Elazığ’da mı, deprem bölgesine bir bakın. Yıkılan binlerce bina, o binaların enkazında belki de saatlerce, günlerce ölümü beklemek zorunda kalan; çocuklarının veya anne babalarının acı çığlıklarıyla belki de ölmeden önce çıldıran binlerce can.

Ama siyasi aktörlere bakıyoruz hep aynı isimler. Bugün bu partideler yarın ikbal gördükleri bir başka partide kendilerine kolaylıkla yer bulabiliyorlar. 

Bu anda aklıma “Türkiye’de her şey olursunuz ama rezil olamazsınız” sözü geliyor. Hafızası bu kadar zayıf bir toplumda da zaten rezil olmak mümkün değil. Hesap sormayan bir toplum haline nasıl geldik, onu da bir başka yazıda değerlendireyim 

GÜRSEL EROL’U DİNLİYORUM GÖZLERİM KAPALI!

Gürsel Bey, yakından takip ettiğim bir siyasetçi değil. Ama yaptığım gözlemlerden onun hakkında bazı tespitlerim oldu. Gürsel Bey, Elazığ halkının bam telini biliyor ve nabza göre şerbet vermede oldukça mahir bir siyasetçi.

Çok şey söyleyip de hiçbir söylememek bizim Elazığ’ın bir siyasetçiden birinci dereceden beklentisi. Bu açıdan bakıldığında Gürsel Bey’in rakiplerini fersah fersah geçtiğini söylemek mümkün.  

(Gerçi ben Cahit Zirgüleli de bu konuda kendimi eleştirmek durumundayım. Çünkü ben de birçok yazımda bakıyorum ki birçok şey söylemişim ama aslında hiçbir şey söylememişim. Bu açıdan ileride potansiyel bir siyasetçi olabileceğimi düşündüğümü sanıyorum!..) 

Evet, Gürsel Bey, çok konuşup da bir şey söylemem noktasında Ak Partili vekillerle bırakın boy ölçüşmeyi onları fersah fersah geçmiş durumda. Mesela geçenlerde Ejder Bey’in Meclisteki konuşmasını dinledim. Sanırım arşivlerde de vardır. Siz de bir bakın Allah aşkına ne söyledi Ejder Bey konuşmasında?..

Bu arada bu konuda çok yetenekli birini, her ne kadar da şu sırada cismi değil de gölgesi Elazığ siyasetinde bulunan, Sayın Metin Bulut

Bey’i de es geçmeyelim. Onun depremin hemen ardından yaptığı bir teşekkür konuşması vardır ki halen daha hatırladığımda tüylerim diken diken olur!..

Ama dediğim gibi bu konuda benim favorim Gürsel Bey!.. Allah onun gibileri başımızdan eksik etmesin. Amin!..

Yazarın Diğer Yazıları