Cengiz Gülaç

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KİM KAZANIR?

Cengiz Gülaç

Lafı hiç eğip bükmeden başlıktaki soruya cevap vereyim:

Elazığ Belediye Başkanlığı için mutlak favori Şahin Şerifoğulları.

Diğer tüm adaylar kıymetli değil diye söylemiyorum veya diğer adayların liyakati Şahin Şerifoğulları’ndan daha az diye de demiyorum. Ortada somut gerçekler var…

Ekonomik daralmaya rağmen AK Parti kimi aday gösterirse göstersin zaten kafadan seçime favori olarak başlıyor. Aranızda bu tespitimi inkâr edecek birisi var mı? 

Bir diğer önemli konu ise şu…

Şahin Şerifoğulları bütün anketlerde hatırı sayılır bir destek görüyordu. 5 yıllık başkanlığının sonunda elbette ki bazı kişi ve gruplarca eleştirilse de Şerifoğulları’nın ismine genel olarak AK Parti seçmeninden bir tepki yok.

AK Parti kendi taban oyunu muhafaza edince zaten doğal olarak seçimin sonucu belli oluyor.

Yoksa diğer adaylar; Doç. Dr. Murat Aygen’in, Faruk Septioğlu’nun, Av. Coşkun Çağlar Duran’nın kıymeti ve kalitesi herhangi bir seçimle tartılamayacak kadar değerlidir. 

Elbette ki bu yazıyı okuyan sizlerin her birinin gönlünden adaylardan herhangi biri geçebilir ancak arzu yatırımlarımızın somut gerçeklerin karşısında maalesef çok fazla bir anlamı yoktur.

Ulusal gündemde AK Parti’nin başına inanılmaz bir dert çıkmazsa, Şahin Şerifoğulları bütün kariyerini yerle bir edecek bir hatalar zincirine imza atmazsa,…

Şahin Şerifoğulları seçimin mutlak favorisidir…

Benim açımdan seçimde en önemli detay partilerin kaç tane belediye meclis üyesi çıkaracağında saklı. 

Geçtiğimiz 5 yıl CHP ve İYİ partili meclis üyelerinin varlığıyla yokluğu neredeyse belli değildi. Ancak MHP’li meclis üyelerinin haklarını teslim edelim son dönem başta olmak üzere 5 yıl boyunca Cumhur İttifakı’nın ortaklarından olmalarına rağmen Şahin Şerifoğulları’na iyi muhalefet ettiler.

Bu sebepledir ki, belediye başkanlığını kazanan aday için belediye meclisinin sandalye dağılımı; 5 yılın, mümkün olan en az tartışmayla geçmesi açısından çok önemli.

Seçime bir buçuk aya kadar bir zaman var. Hem adayları hem de ilçeleri köşemde değerlendirmeye devam edeceğim.

*****

Cumartesi günü AK Parti’nin adaylarının tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya damga vuran olay hakkında iki kelam edip etmeyeceğimi merak ettiğinizi biliyorum!

Önce olayı hatırlatayım…

AK Partili isimler platforma çağrılıyor. Platforma her çıkan orada kimler varsa tek tek tokalaşıyor.

Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın ismi anons ediyor. Nazırlı tek tek sahnedekilerle tokalaşıyor. Sıra Şahin Şerifoğulları’na gelince

Başkan Nazırlı’yla tokalaşmak için elini uzatıyor ve Nazırlı tokalaşmadan Başkanın elini itip yerine geçiyor.

Bu olayla ilgili yorumum ne mi?

Sizinle aynı fikirdeyim!

Yazarın Diğer Yazıları