Metin Erol

ZAZALAR SEPTİOĞLU'NU YALNIZ BIRAKIYOR

Metin Erol

Elazığ’da bulunan zaza yoğunluğunun seçim üzerindeki etkisi kayboluyor gibi. Son zamanlarda bunun etkisini sahada daha sık görüyor gibiyiz. Özellikle AK Parti’nin şehrin önemli kesimini kapsayan zaza yoğunluğunu önemsemediğini söylemek çok da iddialı bir laf olmasa gerek.

Ne hikmetse böyle bir tablonun olduğunu gören bu büyük grup bile kaderine razı olmuş durumda. Alternatifsiz olduklarından mıdır? 

Kesinlikle hayır!

Sadece eski milliyetçi yapılarını kaybettiler.

Bu ifadem onları incitmesin; ama zaza duruşu diye bir şey vardı eskiden!

Kendilerine yönelik görmezden gelme politikası sineye çekilmiş durumda görünüyor…

Bunun için gözleme dayalı ifadeler kullanabilirim.

Özellikle zaza deyince aklımıza ilk gelen Palu olur. Palu deyince de Septioğlu ailesi!

Yeniden Refah Partisi’nin gösterdiği isim tüm bu camiayı kucaklayan nitelikte.

Ama ne hikmetse ismi şehir genelinde çok ses getirdi ama bu etnik grup arasında heyecan uyandırmadı.

Ne oluyor?

Benim tanıdığım neredeyse bütün Palu, Kovancılar, Maden vs zazası mikro milliyetçiliği iliklerine kadar yaşayan insanlardan oluşuyor.

Bunların da yoğun olarak yaşadığı yerler, Mustafapaşa ve Rüstempaşa gibi mahalleler.

Oradaki yapılan siyasi çalışmalarda bile Şahin Bey’ e gösterilen ilgi farklı duruyor. Yapılan anketlerde de mevcut belediye başkanı önde.

O zaman şu mu akla gelmeli, siyasette ve bürokraside bahsedilen zaza faktörü artık kayıp mı oluyor?

Ya da bu seçmen tavrını sandığa mı bırakma niyetinde?

Benim tahminim artık eski duruşlarını korumak gibi bir niyetleri yok. 

Yoksa şıhlarını böylesi bir yalnızlığa zinhar terketmezlerdi.

&&&&&&&&&&&

Hakimiyet gazetesini sık takip ederim. Bu güzide gazetemizde yer alan bir yazıda, ‘Erol, adayına destek olmuyor mu?’ diye bir yazı okudum

Allah var içerik oldukça yapıcı kelimelerle doluydu.

Kısa bir şekilde kaleme alınan yazıda, Erol’un yoğun olarak genel merkezde ve TBMM de yapılan çalışmalara katıldığından bahsediliyor.

İşte bu yazıdan yola çıkarak iki kelam edecek olursak; Evet, sayın Erol uzunca bir zamandan bu yana yoğun olarak Elazığ’a gelmiyor/ gelemiyor; Ama bu adayına destek olmuyor manasına da gelmiyor.

Sayın Duran’a bakışını çok iyi bildiğim Erol’un Ankara’da ki çalışmaları yoğun. Yakın zamanda daha çok sahada olmak için kente geleceğinden bahsediyor

Gelince, ciddi bir biçimde çalışacaktır. 

Bu arada az bir zaman kaldı! 

Hatırlatalım!

*****

Son olarak Nazırlı’nın sosyal medya paylaşımı çok konuşuldu.

Alman kurdu köpeğiyle çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak, köpeğin eğitimini aldığını, zamansız havlamadığını yazmış.

Ah be sayın vekilim…

Benim de bir köpeğim vardı.

Adı da Miço’ydu!

Zamansız havlar, hiç söz dinlemezdi…

Eğitemedim ama çok güveniyordum.

Bana ihanet etmez dedim, ilk fırsatta kaçtı gitti.

Bazen köpek işte deyip çok da şey etmemek gerekiyor demek lazımmış!

Yorumlar 2
Zaza 27 Şubat 2024 19:53

Zazalar sunu cok iyi anladi. Trüm partiler Zaza halkini yalniz birakti ve heside birbirlerine karsiymis gibi görünselerde , bop projesinde Zazalari engel gören siyonismin USAklari olan tüm partilerin Zazalari kürtlestime operasyonun bir parcalari olduklarini gördüler. Türkiyede Zazalara ve Türklere dost hic bir gercek parti yok.

Alperen BOZKURT 27 Şubat 2024 09:31

Yazılarınızı ilgiyle ve beğenerek takip ediyorum. Ancak yazının başlığından başlayarak akabinde Zaza , Palu , Septioğlu Ailesi ifadeleriyle bir ayrıştırma içine girdiğinizi düşünüyorum. Faruk Bey'e Zaza, Palulu ve Septioğlu Ailesinin bir üyesi olduğu için oy verilmesi gerektiğini verilmezse Zaza faktörünün kaybolacağını ifade etmişsiniz. Bir bölgeye kanaat önderi seçmediğimize , Palu'da diğer 9 ilçemiz gibi gözbebeğimiz olduğuna , büyükşehir olmaya aday bir şehirde bu ayrıştırmaların sakıncalı olduğunu göre bence adayların etnik kökeninden ziyade projelerine yoğunlaşmalıyz. Şu ana kadar Abdullah AKINLI haricinde hiç biri proje tanıtımı yapmadı ve 1 Nisan günü göreve başlayınca neler yapacaklarını bilmiyoruz. Mevcut belediye başkanı muhtemelen Cuma günü projelerini açıklayacak , Faruk SEPTİOĞLU Bey, Çoşkun Çağlar ÇOŞKUN , Murat AYGEN Hocamız dan da seçilirlerse Elazığ'ın hangi sorunlarını çözeceklerine, şehrin gelişimine nasıl katkı sağlayacaklarına, yani imar planlarıyla daha yaşanabilir bir Elazığ vaatlerini görmek isteriz. Sağlıcakla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları